Vízlágyító berendezések

A lágyítás során a vízben levő kalcium és magnézium ionok kicserélődnek nátrium ionokra, amelyek nem okoznak a kemény vízhez társuló hátrányokat. A módszert több iparágban és intézményben alkalmazzák a gőzfejlesztő berendezésekhez, távfűtőmű berendezésekhez, mosodákhoz, hűtőtornyokhoz, öblítési folyamatokhoz, mosáshoz, mosogatáshoz stb. szükséges víz kezelésére.

Egyedi megoldásaink

A széleskörű program lehetőséget biztosít a projekthez szükséges optimális berendezés kiválasztására, attól függően, hogy folyamatos vagy szakaszos vízellátásra van-e szükség.

A vízlágyító berendezés kialakítása

A standard modulok térfogatárama: 150 m³/h-ig terjed egységenként. A berendezések készülnek egy-, vagy többtartályos berendezésként, valamint hideg vizes-, és meleg vizes berendezésként. A szűrőtartályok acélból készülnek és polietilén korrozióvédő bevonattal vannak ellátva. Mindegyik berendezés az adott feladathoz illesztett vezérlőegységgel kerül szállításra. A berendezések lehet idő-, vagy mennyiségvezérelt. A mennyiségvezérléssel lehet elérni a legjobb átlagos vízminőséget és gazdaságosságot.

A keretre szerelt berendezések biztonságos és gyors beépítést biztosítanak.

A kéttartályos berendezések közül több szállítható olyan standard egységként, amelyben a tartályok, csőrendszerek és vezérlésük egy keretre van egybeépítve. Az úgynevezett „plug and play” koncepció biztonságos és gyors beszerelést biztosít.

Forróvizes berendezések

Berendezés-sorozataink közül több is képes a legfeljebb 85°C-os melegvíz kezelésére. A szűrőtartály, a fúvókarendszer és az 5-állású szelep speciálisan erre a célra lettek tervezve. Ez a konstrukció teszi berendezéseinket alkalmassá egészségügyi létesítményekben történő alkalmazásra.

Sóoldat-tartály – sóoldat-készítő berendezés

Sóoldat-tartályaink ellenálló polietilénből készülnek, könnyű őket feltölteni és tisztítani. A sóoldat-készítő több berendezés-sorozathoz is alkalmazható és standard termékként kerül szállításra az STFA sorozatú berendezésekkel.

SM/SG típus

Térfogatáram: 3,6 m³/h-ig.

Az SM típust hidegvíz lágyítására alkalmazzák.
Az SG típust legfeljebb 85°C-os melegvíz lágyítására alkalmazzák.
Lehetőség van keretre szerelt kéttartályos berendezések szállítására is.

SF/SFH vagy SFG/SFHG típusok

Térfogatáram: 32 m³/h-ig egységenként.

Galvanizált csőrendszer.
Az SFG/SFHG berendezéseket legfeljebb 85°C-os melegvíz lágyítására alkalmazzák.

 

SMH/SML típus

Térfogatáram: 26 m³/h-ig egységenként.

A berendezések belső csőrendszerrel és elektromos vezetékezéssel egy alapra vannak szerelve.

SMP típus

Térfogatáram: 30 m³/h-ig egységenként.
A berendezés keretre van építve, amely magába foglalja a csőrendszert és az elektromos vezetékezést is.
A csőrendszer pneumatikus működtetésű, meghibásodás mentes golyós csapokkal szerelt. 

STFA típus

Térfogatáram: 150 m³/h-ig egységenként.

Az STFA berendezések standard termékként áramláselosztó lappal kerülnek szállításra, amely biztosítja a só-, az ioncserélő- és a visszaöblítés optimális működését. A berendezések külső regeneráló egységgel és automatikus sóoldat-készítő berendezéssel rendelkeznek.

További részletek

 

Linkek