Szűrőberendezések

A szűrőberendezéseket sokféle célra használjuk: általában az előkezelés során alkalmazzuk, az egyéb vízkezeléseket megelőzően, a keringetett víz, a vízvisszanyerés, a kazánvíz, a hűtővíz és szennyvíz esetében.

Előnyök

Az EUROWATER vállalat termékeinek széles skálája megszámlálhatatlan szűrési probléma megoldását teszi lehetővé, még szélsőséges pH értékű és hőmérsékletű folyadékok esetén is.

A berendezés leírása

A standard berendezések térfogatárama 200 m³/h-ig terjed. A szűrőberendezések különféle berendezéstípusokat takarnak: szűrőzsákok számára kialakított nyomásszűrők, kazettás szűrők, hidroantracit szűrők, homokszűrők, karbonizáló berendezések, valamint speciális szűrési feladatokat végző berendezések.

A létesítmény szelektív ioncserélő berendezésekből, multimédia szűrőből és aktívszén-szűrőből áll. Alkalmazási területe: A nyomtatott áramköri kártyák gyártása során jelenlévő nehézfémek eltávolítása.

Nyomásszűrők EF/EFG típusú szűrőzsákokhoz

Térfogatáram: 25 m³/h-ig modulonként. Szűrési méret: 1 µm-től.

Ideális a szállítási teljesítménnyel és a kis helyigénnyel szembeni komoly elvárásokkal rendelkező szűrési munkákhoz. A következő helyeken alkalmazzák szűrésre: kazánvíz, hűtővíz, keringetett víz a távfűtő rendszerben, öblítővíz szűrésére a felületkezelő iparban és az elektronikai iparban, valamint folyamatfürdőkben stb.

 

Kazettás szűrők

Térfogatáram: 30 m³/h-ig. Szűrési méret: 0,2-75 µm-ig.

Kis vízmennyiségek szűrésére alkalmazzák. Jellemző alkalmazási területei: az ipari- és folyamatvizek, valamint a hűtővíz és forróvizes rendszerek.

 

 

EFT/EFTB típusú hidroantracit szűrők

Térfogatáram: 200 m³/h-ig modulonként.

Nyomásszűrő, multimedia szűréshez. Jelentős áramlási sebesség. Alkalmas nyálkás részecskék összegyűjtésére. Alkalmazzák hagyományos módon kezelt szennyvíz továbbtisztítására, vagy az olyan keringetett víz szűrésére mint például a hűtővíz, valamint a haltenyésztőkből származó víz szűrésére stb.

 

FNS/FNSA típusú nyomásszűrők

Térfogatáram: 8 m³/h-ig.
 
Olyan szűrési munkáknál alkalmazzák, ahol a víz nagy mennyiségű mechanikai szennyeződést tartalmaz. A töltet összeállítása a kérdéses feladatnak megfelelően történik. Számtalan területen alkalmazzák az iparágakon belül, beleértve a vízvisszanyerést és a keringetett víz szűrését.

 

Homokszűrők

Térfogatáram: 200 m³/h-ig.

Nyomásszűrő homoktöltettel. Alkalmazzák előszűrésre, bármely egyéb vízkezelési eljárást megelőzően, kolloid index (angol röv.: SDI - Silt Density Index) RO előtti csökkentésére, hűtő-kenő folyadékok szűrésére stb.

 

Karbonizáló berendezések

Térfogatáram: 100 m³/h-ig modulonként.
 
Nyomásszűrő Hydroite Ca töltettel. Alkalmazzák például tengeri viszonyok közt működő desztillációs édesvíz-fejlesztőkből származó víz keménységének növelésére.

További részletek

 

Linkek