Nanoszűrő-berendezések

A nanoszűrést gyakran alkalmazzák ivóvíz és ipari folyamatvíz kezelésére.

Ivóvíz

A szulfát-, a klorid- és a fluorid tartalom csökkentése. A módszer, részleges vízlágyítás, regeneráló vegyszerek használata nélkül.

Ipari folyamatvíz

A részleges vízlágyítás, valamint a felszíni vízből származó színezőanyag- és humusztartalom csökkentése a vas- és fémiparban, valamint a papírgyártásnál.

Nanoszűrés vagy fordított ozmózis?

A fordított ozmózist jellemzően a víz sótalanítására alkalmazzák, mivel ez a módszer fedi le a legszélesebb alkalmazási területet (lásd az ábrát). A nanoszűrést ugyanakkor a víz nem kívánt alkotóelemeinek teljes, vagy részleges csökkentésére alkalmazzák. A fordított ozmózissal ellentétben a nanoszűrés jellemzően kisebb, 7 bár alatti nyomást használ, amely egy ugyanolyan kapacitású fordított ozmózis berendezéshez viszonyítva alacsonyabb energiafogyasztást eredményez.

A nanoszűrő berendezés típusa 03-24, térfogatárama pedig 24 m³/h. Felszín alatti vizek szulfáttartalmának csökkentésére használják.

Amennyiben meghatározott vízkeménységet akarunk tartani, abban az esetben is nanoszűrő berendezést kell választanunk a fordított ozmózis berendezéssel szemben, mert egy potenciális sótalanítás a vizet agresszívvé változtatja és ez az ellátóhálózatban fellépő korrózióhoz vezet.

Az Önök igényeire tervezve

Az EUROWATER a teljesen automatizált nanoszűrő berendezések széles termékskáláját ajánlja, amelynek vállalatunk jól ismert moduláris építésű, standard rendszere képezi az alapját és amely lehetővé teszi számunkra, egy az Önök igényeinek megfelelő optimális berendezés összeállítását.

Az alkalmazott módszer lényege

A nanoszűrés olyan membrántechnológia, amely működési módjában és szerkezeti felépítésében nagyon hasonló a fordított ozmózishoz. A nanoszűrő-membrán elsődlegesen a két vegyértékű ionokat és a nagyobb molekulákat tartja vissza. A szűrési folyamat során a nanoszűrő egységet a fordított ozmózis berendezés és az ultraszűrő közé helyezik el.

Nagyításhoz kattintson az ábrára.

További részletek

 

Linkek