Kevertágyas ioncserélő berendezések

Kevertágyas ioncserélő berendezés.

Az automatikus működésű kevertágyas ioncserélő berendezéseket, a kéttartályos ioncserélő berendezésből, vagy fordított ozmózis berendezésből kikerülő sótalanított víz finomtisztítására alkalmazzák. A berendezés még közvetlenül a vízműből származó vízből is képes közepes mennyiségű, nagytisztaságú sótalanított víz előállítására. A berendezések rendelkezésre állnak kézi regenerálással is.

A kevertágyas berendezéseket csúcstechnológiai vizes létesítményekben a víz finomtisztítására alkalmazzák, mint például: egészségügyi és elektronikai iparágakban, kórházakban, erőművekben, továbbá használják még közvetlenül a vízműből származó vízből történő közepes mennyiségű, nagytisztaságú sótalanított víz előállítására is. Alacsony szén-dioxid tartalmú sótalanított víz kezelésével az elérhető vezetőképesség kevesebb mint 0,1 µS/cm 10°C-on.

A berendezés leírása

Térfogatárama 50 m³/h-ig terjed. A berendezés kation- és anion- cserélő gyanta keveréket tartalmaz, melyeknek a regenerálása sósavval és nátrium-hidroxiddal történik. A vezérlőpanel választási lehetőséged biztosít az idő-, mennyiség-, vagy minőség szerinti vezérlések között. Amennyiben folyamatos üzemelést akarunk biztosítani, a duplex kevertágyas berendezéseket lehet úgy vezérelni, hogy a tartályok egyike mindig üzemeljen.

További részletek

 

Linkek