Gáztalanítók

A gáztalanítók feladata a vízben levő oxigén-, szén-dioxid- és levegőtartalom csökkentése a gőzkazánok és távfűtő-központok feltöltő vizének kezeléséhez, valamint feladata még a keringetett víz gáztalalanítása és az oxigén eltávolítása.

Előnyök

Az oxigén és a CO2 csökkentése azért szükséges, hogy a korrózió kockázata a lehető legkisebb legyen. Valamennyi gáztalanító olyan anyagból készül amely az Ön berendezésének hosszú élettartamot, magas üzembiztonságot és minimális karbantartási szükségletet biztosít.

A berendezés leírása

Az EUROWATER a gáztalanítók három típusát gyártja:

  • termikus gáztalanítók;
  • vákuumos gáztalanítók;
  • CO2 gáztalanítók.
Termikus gáztalanító kazántápvízhez. A bemutatott gáztalanító kapacitása 4 m³/h.

Termikus gáztalanítók

Térfogatáram: 40 m³/h-ig.

Gőzkazánok tápvízének előkezelésére szolgálnak. Az oxigéntartalmat nagyon alacsony értékekre tudják csökkenteni. Szigetelhetőek kőzetgyapottal és burkolhatóak alumínium lemezzel. A berendezés az Európai Parlament és a Tanács 97/23/EK irányelve (1997. május 29., a nyomástartó berendezésekre vonatkozó tagállami jogszabályok közelítéséről) szerint épült, és kiszállítása CE-jelöléssel engedélyezett.

Vákuumos gáztalanítók

Térfogatáram: 50 m³/h-ig.

Fűtőközpontokban a feltöltő és a keringetett víz kezelésére szolgálnak. Az oxigéntartalmat 0,1 mg/l alatti értékekre csökkentik. Lehetőség van galvanizált és rozsdamentes acél kivitelben gyártani.

 

CO2 gáztalanítók

Térfogatáram: 50 m³/h-ig.

Alkálisó-mentesítőkkel vagy UPCORE sótalanító berendezésekkel összekapcsolva alkalmazzák.

További részletek

 

Linkek