Komplett vízkezelő berendezés konténerekben - használatra készen - az optimális biztonság érdekében

 

A konténer háromdimenziós (3D) rajza

A fenti rajzon példát láthat egy teljesen felszerelt konténerre. A konténer egy erőmű számára készült, az általa kezelt víz  hűtővíz (8 m³/h), kazántápvíz nagynyomású gőzturbinához (6 m³/h), valamint ivóvíz. A konténer a következő berendezéseket tartalmazza: aktívszén-szűrő, nyomásszűrő berendezés, vízlágyító berendezés sóoldat-tartályokkal, adagoló állomások, zsákszűrők, kettősáramú fordított ozmózis berendezés, alkálisó-mentesítő berendezés, nyomásfokozó szivattyúk, valamint egy vezérlőszekrény. A bemutatott konténer szigetelt és a következőkkel extra felszerelésekkel rendelkezik: „ajtó az ajtóban” bejárat, padlólefolyó, világítás és légkondicionálás.

A koncepció lényege

Egy vízkezelő rendszer több vízkezelési lépésből áll, mint például: szűrés, lágyítás, sótalanítás - ezek mindegyikének vezérlése központi vezérlőszekrényből történik. Ezeket az egységeket a helyszínen kell összerakni.

Amennyiben a végfelhasználó vagy alvállalkozó bizonytalan abban, hogy az összeszerelés elvégezhető a helyszínen, a megadott gazdaságossági és időbeli határokon belül, akkor előnyös lehet egy olyan vízkezelő berendezés (konténeres vagy keretre szerelt) megrendelése, amely a szállítás után már használatra kész.

A megoldás komplett, a gyárilag beépített teljes belső csőrendszerrel és elektromos vezetékezéssel együtt. A teljes berendezés teljesítmény- és nyomáspróbája már a gyárunkban megtörténik. Ez a biztonság elérhető az EUROWATER minden keretre szerelt-, vagy konténer-telepítésű berendezése esetében.

A konténeres változatnál Önök rendelkeznek még annak előnyével is, hogy a konténer maga is egy épület, amelynek költségei ilyen módon megtakaríthatók a projektből költségvetéséből. A konténer szállítható szigeteléssel, vagy anélkül és felszerelhető világítással, fűtéssel, padlólefolyóval, légkondicionálással, „ajtó az ajtóban” nyílászáróval, tűz-zuhannyal stb.

Vállalatunk sokféle, rendelésre készített berendezést állított össze és igazított sajátos igényekhez és kívánságokhoz. Alább különböző példákat láthat erre.

Vállalatunk nagy örömmel készít árajánlatokat berendezések üzembehelyezéséhez és az üzemeltető személyzet szakképzéséhez.

 

Komplett vízkezelő berendezés egy 20 láb hosszú konténerben. A megoldás a következőkből épül fel: adagolás, aktívszén-szűrés, vízlágyítás, valamint fordított ozmózis berendezéssel történő sótalanítás.

 

40 láb hosszú konténer vízkezelő berendezéssel, amely előoxidálóból és TFB 20 típusú nyomásszűrőből áll. A berendezés kapacitása 90 m³/h.

 

64 m³/h sótalanított víz előállítása egy fordított ozmózis berendezésben. A konténerbe adagoló berendezés is beépítésre került.

 

60 m³/h kapacitású teljesen sótalanított alacsony vezetőképességű és kovasav tartalmú vizet előállító EDI berendezés, nagynyomású gőzturbinához szükséges kazánvíz előállítására.

A kezelt víz csőrendszere polipropilénből (PP) készült, hegesztett csatlakozásokkal, melyek mindegyikének elkészítése megközelítőleg 15-20 percet vesz igénybe. Összesen 570 hegesztést végeztek ezen a berendezésen. Minden egyes EDI cella saját mintavevő csappal van ellátva.

További részletek

 

Linkek