A vas és a mangán eltávolítása

Forrás

A vízben található vas és a mangán gyakran okozója a vízművek fő problémájának, a fogyasztói oldalon a mosás vagy fertőtlenítés alkalmával tapasztalható elszíneződéseknek. A vízben lévő magas vas és mangántartalomra utaló tipikus jelek a fémes ízzel párosuló okkersárgás, vagy fekete színű víz.

A nyersvíz különböző állapotú vasat tartalmazhat attól függően, hogy Önök hol helyezkednek el az országban. A homokszűrés nem mindig hoz kielégítő eredmlényt. A vasmentes víz folyamatos biztosítása érdekében, szükséges lehet egyéb módszerek alkalmazása is. Ezek a különbségek nem észlelhetők a szokványos elemzések során, így szakértelem (know-how) és tapasztalat szükséges a vas típusának meghatározásához és a megfefelő vízkezelési módszer kiválasztásához.

Megoldás

Oxidálás után a vas és a mangán homokszűréssel eltávolítható. A vas eltávolítására használt szűrőanyag a Gravel III. és a Nevtraco I. A mangán eltávolítására Hydrolit-Mn töltetet alkalmaz vállalatunk.

A vas, a mangán, az ammónium, valamint az agresszív szén-dioxid csökkentése egy dán vízműben. A vízkezelő berendezés egyebek mellett, 4 darab TFB 35-ös nyomásszűrő berendezést tartalmaz.

További részletek

 

Linkek