Kisméretű vízművek

Számos mezőgazdasági üzem, házak és vállalatok, elhelyezkedésük miatt alkalmatlanok egy nagyobb közösségi vízműre történő rácsatlakozásra. Vállalatunk képes felszín alatti vízről, olyan nem közüzemi vizellátó berendezés létesítésére, amely képes ellátni egy, vagy több ingatlant.

Sok helyen előforduló kellemetlenségek

Tapasztalta már, hogy vörösre színeződött mosás közben a ruhája? Lerakódott csíkok vannak a mosdókagylóban és a konyhai mosogatóban? Rossz ízű, vagy zavaros a víz? Amennyiben valamelyik kérdésre a válasz igen, akkor az a legvalószínűbb, hogy magas a víz vastartalma. Amikor mosásnál az elszíneződés sárgás, vagy ha szürke, fekete kicsapódások vannak a vízben, akkor gyakran a mangán a probléma okozója. Az ivóvíz is tartalmazhat jelentős mennyiségű agresszív szén-dioxidot, amely korrodálja a csöveket és a létesítményeket.

A megoldás

A megoldás egyszerű és vállalatunk sokéves tapasztalattal rendelkezik ezzel kapcsolatban; zárt nyomásszűrő alkalmazása, amely eltávolítja a vasat, a mangánt, az ammóniumot, semlegesíti a szén-dioxidot továbbá kiszűri a mechanikai szennyeződéseket. A megoldás ideális a közösségi víz-hálózaton kívüli fogyasztók és egyéb kisméretű vízellátó rendszerek, mint például: háztartások, kisebb közös vízművek, mezőgazdasági üzemek és árutermelő kertészetek számára.

A nyomásszűrők, megfelelő szeleprendszerrel szerelt szűrőtartályból, nyomásmérő műszerből és mintavevő csapból állnak.

Kézi vezérlésű, vagy automatikus nyomásszűrő

Az EUROWATER két típusú nyomásszűrőt gyárt, egy manuális NS típusjelűt, valamint egy automatikus NSB típusjelűt.

Az NS különösen alkalmas kis- és közepes méretű ivóvíz-ellátó rendszerekhez, amelyeknél a visszamosást manuálisan kívánják elvégezni. A szűrőnek általában hetente 1-2 alkalommal van szüksége visszamosásra.

Az automatikus nyomásszűrőt az NSB-t, nagyobb vízellátó rendszerekben használják, vagy olyan helyeken, ahol nem akarnak manuális visszaöblítést végezni. A vezérlő teszi lehetővé a szűrő visszamosási paramétereinek beprogramozását. Amennyiben a vízfogyasztás megnő, vagy ha a beérkező nyersvíz paraméterei megváltoznak, nagyon könnyű átprogramozni a vezérlőt, hogy alkalmazkodjon a megváltozott viszonyokhoz.

Többet is megtudhat a "További részletek" rovatban, a nyomásszűrőnkénti maximum 100 m³/h szállítási teljesítményű berendezéseinkről.

Az NS manuális nyomásszűrő és az NSB automatikus nyomásszűrő.

További részletek

 

Linkek