Laboratóriumok

A laboratóriumoknak nagytisztaságú vízre van szükségük egyebek mellett üvegmosáshoz, elemzésekhez, autoklávokhoz és vízfürdőkhöz.

Laboratóriumok vízkezelő berendezéseinek szállítójaként, a szállítónak kiterjedt ismeretekkel és megfelelő értelmezéssel kell rendelkeznie a laboratóriumi víz felhasználásával kapcsolatban, mert az alkalmazási területek eltérnek, akárcsak a víz minőségére és tisztaságára vonatkozó speciális követelmények is. Általában csak sótalanított vizet használnak. A vízkezelő berendezések kiválasztása nagymértékben függ a gyógyszeripari követelményektől, valamint az ellenőrzéstől és a dokumentációtól. A vízminőségi paraméterek leggyakrabban a következők: a kívánt vezetőképesség (µS/cm), a szervesanyag-tartalom, valamint a mikroorganizmus-tartalom.

Laboratóriumi felhasználáshoz a folyamatvízek kategorizálása a következő: 
  • Általános rendeltetésű víz (ASTM 3. típus; üvegmosáshoz, mosogatógépekhez, elemzésekhez, autoklávokhoz).
  • Sajátos laboratóriumi felhasználásra szánt víz (ASTM 2. típus; elemzésekhez, mosogatógépekhez).
  • Ultratiszta víz, elemzésekhez és tesztekhez ((ASTM 1. típus; elemzésekhez, mintaprojektekhez és méretnövelési projektekhez).

Az EUROWATER vállalat SILEX és EUREX ioncserélő rendszereket ajánl nagytisztaságú, sótalanított, 0,1 µS/cm vezetőképességű víz előállításához. A felhasználóra optimalizált ioncserélő rendszerek regenerálása nem a berendezés telepítési helyén, hanem a helyi EUROWATER központokban történik. Ezek a rendszerek megfizethető alternatívát kínálnak a palackozott, sótalanított víz megvásárlásával szemben.

Nagytisztaságú, sótalanított, alacsony szervesanyag- és mikroorganizmus-tartalmú víz, jelentős vízfogyasztású laboratóriumok számára.

A jelentős vízfogyasztású laboratóriumok számára az EUROWATER teljes vízkezelő rendszert ajánl, amelyben megtalálható: vízlágyító berendezés, kettősáramú fordított ozmózis berendezés (DPRO), elektromos ionmentesítő (EDI - Elektro-De-Ionizátor) berendezés, ultra-tiszta vizet (UPW) előállító ioncserélőkkel szerelt berendezés, UV fertőtlenítők és steril szűrők. Az ilyen típusú laboratóriumi víz tisztasági követelményeinek való megfelelés érdekében a csőrendszerben folyamatos keringésnek kell lennie és nem lehetnek benne holtágak. A kettősáramú fordított ozmózis berendezés az USA gyógyszerkönyvével összhangban, kettős biztonságot nyújt a csírák és baktériumok bejutása ellen. Mintegy hozadékként, a vezetőképesség is jelentősen javulni fog, jellemzően 1-3 µS/cm értékre, így a lehetséges következő ultra-tiszta vizet (UPW) előállító berendezések kapacitása is jelentősen növekedni fog, valamint sokkal hatékonyabbak lesznek. A laboratóriumi víz vezetőképessége elérheti a 0,055 µS/cm vagy 18 MΩ értéket.

Nagytisztaságú sótalanított víz mérsékelt vízfogyasztású laboratóriumok számára

A jelentős vízfogyasztású laboratóriumok számára az EUROWATER teljes vízkezelő rendszert ajánl, amelyben megtalálható: vízlágyító berendezés, kettősáramú fordított ozmózis berendezés (DPRO), elektromos ionmentesítő (EDI - Elektro-De-Ionizátor) berendezés, ultra-tiszta vizet (UPW) előállító ioncserélőkkel szerelt berendezés, UV fertőtlenítők és steril szűrők. Az ilyen típusú laboratóriumi víz tisztasági követelményeinek való megfelelés érdekében a csőrendszerben folyamatos keringésnek kell lennie és nem lehetnek benne holtágak. A kettősáramú fordított ozmózis berendezés az USA gyógyszerkönyvével összhangban, kettős biztonságot nyújt a csírák és baktériumok bejutása ellen. Mintegy hozadékként, a vezetőképesség is jelentősen javulni fog, jellemzően 1-3 µS/cm értékre, a lehetséges következő továbbtisztító berendezések kapacitása is jelentősen növekedni fog, valamint sokkal hatékonyabbak lesznek. A laboratóriumi víz vezetőképessége elérheti a 0,055 µS/cm vagy 18 MΩ értéket.

Csőrendszerek

Az EUROWATER az összes ismert szabványos anyagból, úgy mint: PVC, PP, PVDF és AISI 316L rozsdamentes acélból készült csőrendszereket kínál. Ezért vagyunk képesek a legtöbb laboratórium követelményeinek kielégítésére.

Ellenőrzés

Az EUROWATER összes vízkezelő berendezése szabványos ellenőrzési programmal és szabványos dokumentációval érkezik. Azonban csak azt a dokumentációt nyújtjuk át Önnek amelyre szüksége van.

Tapasztalat és elkötelezettség

Az EUROWATER vállalat jelentős tapasztalatra tett szert a laboratóriumok számára történő vízkezelés terén, így az igényeiket pontosan lefedő teljes megoldásokat bocsátunk az Önök rendelkezésére. Tapasztalt kereskedelmi képviselőink tanácsadó szolgáltatással, méretezéssel, dokumentációval, valamint a berendezések beépítésével állnak az Önök rendelkezésére.

További részletek

 

Linkek