Minőségi víz – minőségi sör

A sör alapvető összetevői, a maláta és a víz. A sör ízét elsődlegesen a felhasznált víz hidrogén-karbonát tartalma befolyásolja. A korrózió megelőzése érdekében a víz keménységét is szabályozni kell. Végezetül, a gyártó rendszer tisztításához és öblítéséhez is kezelt vízre van szükség (helyben tisztító rendszerek, CIP).

Folyamatvíz

A fokozatosság elve szerint, a folyamatvíz-kezelő rendszer tartalmazhat homokszűrést, alkálisó-mentesítést, pH beállítást és aktív-szenes szűrést. A vízkezelő berendezések megfelelnek a CIP folyamat követelményeinek.

Biztonság és íz

A megfelelő vízkezelés biztosítja a sör ízét. Amennyiben az EUROWATER vállalatot választja vízkezelési tanácsadónak és a rendszer szállítójának, biztos lehet benne, hogy minőségi berendezést kap, megfelelő időben és versenyképes áron.

Többet is megtudhat a vízkezelési tapasztalatainkról a referencia oldalunkon.

A teljes vízkezelő rendszer tartalmaz gáztalanítót saválló tartályban, továbbá 20 m3/h szállítási teljesítményű nyomásszűrőt. A rendszer feladatai: metán és hidrogénszulfid eltávolítás, valamint vas-, mangán- és ammónia tartalom csökkentés.

További részletek

 

Linkek