Gépipar

A gépipari tevékenységet folytató vállalatok számos vízkezelési követelménnyel rendelkeznek: kazánvíz, öblítővíz, hűtővíz, párásítókhoz alkalmazott víz, valamint az erre az üzletágra jellemző víz a vágóolaj-emulzió adalékhoz.

Sótalanított víz
A hűtő-kenő folyadékok számos beszállítója javasolja, vagy elő is írja a sótalanított víz használatát. Az EUROWATER vállalat szakértő ezen a területen és beszállítóként működött közre mind ioncserélő-, mind pedig fordított ozmózis (RO) berendezéseknek, az ezen üzletágban meghirdetett projektjeihez.

Kevesebb környezetre veszélyes hulladék
A sótalanított víz alkalmazásának sok előnye van. Jobb hűtést és kenést-, ezzel hosszabb élettartamot biztosít a szerszámoknak és a hűtő-kenő folyadékoknak, minimálisra csökkenti a mikroorganizmusok szaporodását és a korróziót, és csökkenti még a környezetvédelmi költségeket is.
 

Nanoszűrő berendezés, teljes kapacitása 88 m³/h. A nyersvíz felszíni víz és magas szervesanyag-tartalommal rendelkezik. A vizet hűtővízként és folyamatvízként alkalmazzák vágószerszámok gyártása során.

További részletek

 

Linkek