Üvegipar

Vízkezelés üvegmosó-berendezések számára

Az új üvegtípusok- és mosási folyamatok állandó fejlesztése komoly igényeket támaszt a vízkezeléssel szemben. Ezek az igények a projekttől függően, a mosóvíz a pH-értékével és sótartalmával szemben merülnek fel. Ezen felül, a mechanikai szennyeződéseket kell eltávolítani továbbá a vízben lévő baktériumokat, valamint a szerves anyagokat a lehető legalacsonyabb szinten kell tartani.

Feltöltő víz és vízvisszanyerés

A sótalanított feltöltő vízet elő lehet állítani ioncseréléssel, vagy fordított ozmózisos kezeléssel. Megoldásainkat az Önök igényeinek megfelelően alakítjuk.

Jelentős vízfogyasztás és magas vízdíjak mellett célszerű az öblítővíz visszaforgatását biztosító berendezést alkalmazni.

Az öblítővíz újrahasznosítását végző vízkezelő berendezésben van egy vízlágyító berendezés, egy fordított ozmózis berendezés, nyomásszűrők, zsákszűrők, valamint aktív-szenes szűrők.

A visszaforgató berendezés a projekttől függően magába foglal egy nyomásszűrőt a szűrőbetétekhez, egy aktívszén-szűrőt, egy kavicsszűrőt, valamint egy UV-berendezést.

Nemzetközi tapasztalat

A hőszigetelőüveg-gyártókkal és gép-beszállítókkal szorosan együttműködve, az EUROWATER szorosan lépést tartott az üveggyártáson belüli fejlesztésekkel. Különösen a németországi, ausztriai, belgiumi, lengyelországi, csehországi és szlovákiai leányvállalatainkon keresztül, cégünk jelentős tapasztalatokra tett szert az üvegmosásra előállított vízzel kapcsolatban. Vállalatunk felkészült az üveg üzletágban jelentkező bármely igény kielégítésére.

Az üvegipar számára kifejlesztett kompakt vízkezelő berendezés – a feltöltő víz valamint az öblítővíz újrahasznosításának feladatát is teljesíti. PLC vezérlésű berendezés.

További részletek

 

Linkek