Folyamatvizek

A folyamatvíz, a víznek egy olyan közismert elnevezése, amely nem sorolható az ivóvíz kategóriába és amelyet a termelő vállalatok, hő- és villamos erőművek, valamint intézmények használnak, műszaki berendezésekhez és folyamataikhoz. A folyamatvíz sokkal bonyolultabb kezelésen megy keresztül, mint például a lágyítás vagy a sótalanítás.

Iparivíz kezelés 

Valószínűleg minden egyes termék gyártási folyamata bizonyos szakaszában víz felhasználásával készül. Az iparivíz-felhasználás körébe soroljuk például a következő célokra történő vízfelhasználást: gyártás, feldolgozás, mosás, hígítás, hűtés, vagy egy termék szállítása, víz beépítése a termékbe, vagy a gyártó létesítményben történő fertőtlenítő takarítási szükségletek kielégítése. Néhány iparág, amely nagy mennyiségű vizet használ, olyan árucikkeket állít elő, mint például élelmiszer és ital, papír, vegyszerek, finomított kőolajtermékek, vagy fémipari termékek.

Víz kereskedelmi felhasználásra 

A kereskedelmi vízfelhasználási kategória fontos, mert nélküle nem lennének éttermek, pizzériák, gyorséttermek sem egyéb étkező helyek. Az étkező helyekkel együtt a kereskedelmi víz-ellátó rendszerek ellátnak moteleket, irodákat, börtönöket, katonai létesítményeket stb.

Jelentős elkötelezettség

A termékeinek széles skálájával, sokéves tapasztalatával és jelentős elkötelezettségével az EUROWATER vállalat kialakult helyzeténél fogva képes számtalan hagyományos és speciális alkalmazási területen projektek megvalósítására.

A felsorolás nem tartalmaz minden lehetséges alkalmazást. Az Önök vízkezelési projektjének megoldásához szükséges további részletekért, kérjük forduljon a helyi képviseletünkhöz.

 

Alapanyagvíz (folyamatvíz)

A vízművektől származó, és a termékekben közvetlenül felhasználásra kerülő vizet gyakran kiegészítő kezelésnek kell alávetni azért, hogy biztosítva legyen a termék optimális minősége, eltarthatósága és megjelenése. Az EUROWATER csaknem valamennyi üzletág számára teljeskörű vízkezelési megoldásokat szállít a termékösszetevőként alkalmazott víz előállításához.

 

Fűtőművi víz

A távfűtő rendszerek létesítményeiben leggyakrabban előforduló problémák: a korrózió, a szivárgás és a mikroorganizmusok elszaporodása. Ezeket a problémákat a vízben található oxigén, a sók és a mechanikai szennyeződések okozzák. A megfelelő vízkezelés problémamentes működést és optimális gazdaságosságot biztosít.

 

Hűtővíz

A legnagyobb vízkezelés iránti igény a hűtőtornyokban és elpárologtatásos lecsapatókban jelentkezik. A vízkezelés megakadályozza a hidratált rétegek, az oldott anyagok, valamint a mikroorganizmusok elszaporodásának kialakulását. A hűtővíz megfelelő kezelése, hosszú élettartamot és gazdaságosabb üzemeltetést biztosít az Önök berendezésének.

 

Kazánvíz

A vízkőlerakódás, a korrózió, a gyakori lefúvatások és az alkalmazott vegyszerek nagy fogyasztása a minimálisra csökkenthető az EUROWATER vállalat vízkezelő berendezéseinek alkalmazásával. Vízkezelő berendezéseink hosszú élettartamot és gazdaságosabb üzemeltetést biztosítanak az Önök létesítményének. 

 

Öblítővíz

Az iparban számos különböző területen használnak öblítővizet. Az EUROWATER jelentős tapasztalatokkal rendelkezik a folyamatvizek előállítása területén, legyen az akár az üveggyártás, élelmiszeripar, mikroelektronika, felületkezelés, vagy bármilyen más tevékenység. 

 

Párásítókhoz alkalmazott víz

A levegő nedvességtartalmának nagy változásai károsítják az anyagokat és tárgyakat, a száraz levegő pedig negatívan befolyásolja a személyes komfortérzetet. Ez megelőzhető külön nedvességtartalom levegőhöz történő hozzáadásával, vízpára vagy porlasztott víz formájában.

További részletek

 

Linkek